Train Quality Care

Full-service voor het complete onderhoud van uw treinen

TQC ontzorgt, bespaart en adviseert duurzaam

Wassen

De basis - en zó belangrijk! Het lijkt simpel en dat is het ook; als je het vak beheerst en correct uitvoert. Onze goed opgeleide medewerkers maken op de juiste wijze gebruik van speciaal voor treinonderhoud ontwikkelde, ecologische reinigingsproducten. U kunt kiezen uit handmatig wassen –nét iets secuurder – of machinaal. Tot 3 graden werken wij op locatie en verder kunnen wij in onze goed geoutilleerde hal terecht. Goed te combineren met cleaneren. Uw treinen merkbaar schoon!


Cleaneren

De buitenzijde van uw trein kan na reiniging nog steeds een doffe uitstraling hebben. Kleine krasjes of lichte lakbeschadiging door bijv. eerdere intensievere plaatselijke reiniging zijn hiervan de oorzaak. Cleaneren, een lichte vorm van polijsten, heft dit effect op! Oude, verweerde lak krijgt zo weer zijn oorspronkelijk kleur en glans terug en ziet er weer als nieuw uit. Vraag een kosteloos proefstukje aan en oordeel zelf! Naar wens kunnen wij vervolgens ook een speciale coating aanbrengen die de oorspronkelijke glans in stand houdt en waardoor graffiti slecht hecht en moeiteloos is te verwijderen. Glanzend schoon!


Vloerbehandeling

Aan een vloer in goede staat van onderhoud, besteedt een reiziger eigenlijk geen aandacht. Dat wordt anders als de vloer een onaangename glijbaan wordt of er door intensief gebruik of pekelaanslag een verwaarloosde indruk ontstaat. Ook door verkeerde schuurmethodes kunnen vloeren er verouderd uitzien. Daarom reinigen wij bijvoorbeeld ’s winters de vloeren vaker. Naast een regelmatige reiniging, zorgen wij voor een goed en preventief onderhoud, zoals het tijdig aanbrengen van nieuwe waslagen. Maar dan wel nadat oude waslagen en alle pekel plus andere ongerechtigheden zijn verwijderd! Natuurlijk herstellen wij meteen gaten en lasnaden. Wij brengen uw vloeren weer in nagenoeg nieuwstaat!


Raambehandeling

Wij lappen uw ramen – uiteraard! Met een speciale reiniger verwijderen wij echter ook de aanslag die wordt veroorzaakt door de bovenleiding. Uw ramen zijn en blijven als nieuw wanneer u ze laat voorzien van anti-kras folie, wat zorgt voor een comfortabel en glashelder zicht. In ons onderhoudsschema houden wij automatisch rekening met seizoensgebonden werkzaamheden. ’s Zomers reinigen wij daarom vaker de ruiten t.b.v. de passagiers én vooral voor de machinist. Uw ramen streeploos schoon!


Spot-Repair

De lak aan de buitenzijde van uw trein loopt bij intensief gebruik schade op, dat valt niet te voorkomen. Wij lossen het voor u op en repareren elke lakschade snel en vakkundig. Smetteloos en strak lakwerk!


Trijpen

Een bijzonder belangrijk onderdeel voor de reiziger is de stoel waarop hij of zij tijdens de reis zit. De reiziger verwacht een schone, comfortabele stoel waarin hij/zij zich kan ontspannen. En daar zorgen wij voor! Ondefinieerbare vlekken, kauwgomresten? Geen probleem. Na het trijpen, een speciale dieptereiniging, zijn uw stoelen weer smetteloos en door-en-door schoon. Een speciale anti-graffiticoating zorgt ervoor dat pen- en stiftvlekken eenvoudig te verwijderen zijn. De bekleding is vervolgens eenvoudig te onderhouden met enkel water. Er is minder gebruik van chemische reinigingsmiddelen nodig waardoor de bekleding minder te lijden heeft, maar wat óók minder belastend is voor het milieu! Natuurlijk moet de stoelbekleding geen verwaarloosde of beschadigde indruk maken. Is de bekleding aan vervanging toe? Wij zorgen er tijdig voor. Schoon en heel – zo hoort het!


Coatings

Een speciale (semi-)permanente coating aan binnen- en/of buitenzijde van de trein maakt goed en snel onderhoud, zoals het verwijderen van graffiti, gemakkelijk en werkt uiteindelijk kostenbesparend. De coating werkt vuilafstotend en brengt de oorspronkelijke glas van de lak weer terug. Wij brengen coatings aan na een intensieve en grondige reiniging. Goed te combineren met een speciale graffiti-verwijdering vooraf. Smetteloze wanden; zoals het bedoeld is.


Bestickeren/Wrappen

Bestickeren of wrappen doorbreekt de eenvormigheid en zorgt voor onderscheid. Treinstellen worden herkenbaar en persoonlijker. Ook is het mogelijk onherstelbare beschadigingen hiermee onzichtbaar te maken. Wij kunnen alle vormen van bestickeren en wrappen voor u verzorgen, zowel aan binnen- als aan buitenzijde.


Folies

Voor ruiten waar de reiziger prettig door naar buiten kan kijken, is meer nodig dan alleen ramen lappen. In de loop van de tijd kunnen er kleine beschadigingen optreden, wat een wazig beeld oplevert. En u wilt uw reiziger toch geen hoofdpijn bezorgen? Wij kunnen de ramen voorzien van anti-krasfolie dat beschadiging voorkomt. Zo blijven uw ramen glashelder!


Graffiti-verwijdering

Niets zo storend als graffiti op prominente plekken. Wij verwijderen graffiti op ecologische en duurzame wijze, rekening houdend met het milieu en zónder beschadiging van de ondergrond. Goed te combineren met de speciale coating die wij kunnen aanbrengen. Deze maakt het mogelijk om nieuwe graffiti snel en eenvoudig te verwijderen, wat uiteindelijk tijd- en kostenbesparend werkt. Verwijderen doen wij op locatie en het tijdstip kunt u zelf bepalen – het kan zelfs binnen enkele uren! Ook kunt u kiezen uit verwijdering binnen 24 uur of 48 uur. Vraag naar de verschillende prijskaders.


Onderhoud Machinistenverblijf

Een prettige, goed onderhouden werkplek is voor iedereen belangrijk. Zeker voor uw machinist, met zijn bijzondere verantwoordelijkheden. Een frisse, schone omgeving kan een stimulerende bijdrage leveren aan het uitoefenen van zijn functie. Wij zorgen voor regelmatig onderhoud en een bacteriologische dieptereiniging. Het machinistenverblijf ziet er zo niet alleen verzorgd uit, maar is ook écht schoon. Geen nare luchtjes, duffe of benauwde atmosfeer, maar een uitnodigende werkplek.


We offer you the best of everything!
aftiteling-1.png